egy családos családorvos

Mindennapi orvos és mindennapi anyuka vagyok nem mindennapi mindennapokkal. Eredetileg ismeretterjesztő jelleggel működött a blog, de ez elköltözött. Itt azért írok, mert az élet sokkal viccesebbnek tűnik, ha leírjuk.

Utolsó kommentek

  • algamonx: eredetizoknicsipesz.blogspot.hu/2012/11/zoknivalogatas-helyett-zoknicsipesz.html Robert Matthews ... (2012.11.10. 13:53) Az El Nino hatása a szarvasmarhák párzási tevékenységére
  • sophiataylor: @silayn: Mint a gyorsreagálású hadtest tagja, jelentkezem. :) A probléma ott van, hogy az orrcsepp... (2012.01.09. 19:49) Balaton, miegymás
  • bobomami: Teljesen igazad van! A keresztények érzékenységére miért nincs tekintettel senki? Miért csak nekün... (2011.12.27. 20:14) Azért érdekes
  • Braincelle: Hehe. Egy biztos, ennél biztosabban nem is gondoskodhatnának arról, hogy MINDENKI elolvassa az Egr... (2011.12.23. 23:19) Azért érdekes
  • doktrina: @albirea: Arena, Promod. Sajna nem kérdeztem rá az eladó nevére :) UPDATE egyébként, hogy óriási ... (2011.12.23. 08:17) Az én gyerekeim
  • Utolsó 20

még ezt is írom

Normális vagyok

2011.08.24. 23:37 doktrina

Napvilágot látott valami kutatás arról, hogy azok az anyák kevésbé depressziósak, akik a gyereknevelést meg a munkát egyszerre csinálják, de úgy, hogy egyikben sem törekszenek a száz százalékra, mint azok, akik szuperanyuk és teljesen otthon vannak. Én amúgy ezt eddig is tudtam, csak a múlt héten épp rácáfoltam, amikor látszólag minden előzetes behatás nélkül (értsd senki nem szólt hozzám egy rossz szót se) egyszer csak elbőgtem magam a fáradtságtól.

Éreztem én már, hogy az utolsókat rúgom, csak azt hittem kibírom vasárnapig, amikor anyu elviszi a gyerekeket és három napig a saját gondolataimmal lehetek. De elszámítottam magam. És ott bőgtem az ágyon, és kérdezte a férjem, hogy mi van, és én kifakadtam, hogy szar anya vagyok, nem bírok a gyerekekkel és állandóan üvöltözök és utálom magam miatta, és hogy a Városligeti játszótéren fogok megrohadni. Mire ő: "Dehogyis! hogy mondhatsz ilyet?" És visszament gépezni. De ez nem ért engem meglepetésként, mert láttam ezt, és olvastam ezt.

A gyerekek is ébren voltak persze, és a fiam csak nézett hogy "sí", a lányom meg kérdezte, hogy "anya mikor fogsz megnyugodni?" Aztán megnyugodtam. Hiszen ilyenkor csak arra van szükség, hogy a világfájdalom kimenjen az éterbe. Dehogyis vár rá az ember megoldást!

Most már jól vagyok (ma visszajöttek a gyerekek is, közben meg ügyeltem kettőt), csak éppen olyan, mintha egész nap bőgtem volna, mert az allergiától amúgy is cseszettül nézek ki, de addig vakaróztam, hogy lett egy kötőhártya-gyulladásom

Ma várnom kellett egy dologra a belvárosban és addig elsétáltam a Jégbüféhez, mert a Váci utcán nem akartam négyszáz forintért kávét inni. És a Jégbüfé, az valami hihetetlen retró hely. Tudtam is, mert valamikor voltam már ott, de most újra mellbe vágott. Hőség, no klíma, odamegyek ahol a kávét adják, de nem ad, mert előbb középen, a virágzó szocializmusban megépített és azóta úgy hagyott pultnál kell fizetni. (Amúgy Pécsen is van még egy ilyen hely) Oké. Fizetek, újra beállok a cédulával és kérek egy presszókávét. Fel sem merült az az opció, hogy tejszínt kérek-e. Akkor nem kérek. És kiállok az ablakba elkortyolgatni az oszteoporózisos, budai sminket viselő nénik közé illeszkedve. Viszont százhatvan forint volt.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://haziorvos.blog.hu/api/trackback/id/tr693178506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

sulemia · http://sulemia.freeblog.hu 2011.08.25. 21:43:31

Hát ez az, én még nem jöttem rá hogy lehet az orvoskodást nem 100%-on csinálni ("most itt félbehagyom, aztán majd lesz valahogy") (a betegek miatt is, de legalább annyira a lehetséges jogi problémák miatt), vagy a gyereknevelést (őket se lehet kikapcsolni ha épp fáradt vagyok, meg azt se lehet vele megbeszélni hogy ma éjszaka ne nyöszörögjön órákat mert be van dugulva az orra). De úgy tűnik te se:)

doktrina · http://haziorvos.blog.hu 2011.08.26. 09:11:15

Én mondjuk nem kórházban dolgozom, csak szabadúszóként helyettesítek meg ügyelek, úgyhogy nincs mélyebb kapcsolatom a betegekkel, ennyiből nem vagyok száz százalékos.
Az anyai száz százalékból is engedek itt-ott... persze nem vis major esetekben...

sulemia · http://sulemia.freeblog.hu 2011.08.26. 16:25:12

de ha ott vagy akkor mindent beleadsz az ügyeletben is. az is igaz hogy az anyai száz százalékból én gyakorlatilag elhagytam a takarítást.