egy családos családorvos

Mindennapi orvos és mindennapi anyuka vagyok nem mindennapi mindennapokkal. Eredetileg ismeretterjesztő jelleggel működött a blog, de ez elköltözött. Itt azért írok, mert az élet sokkal viccesebbnek tűnik, ha leírjuk.

Utolsó kommentek

  • algamonx: eredetizoknicsipesz.blogspot.hu/2012/11/zoknivalogatas-helyett-zoknicsipesz.html Robert Matthews ... (2012.11.10. 13:53) Az El Nino hatása a szarvasmarhák párzási tevékenységére
  • sophiataylor: @silayn: Mint a gyorsreagálású hadtest tagja, jelentkezem. :) A probléma ott van, hogy az orrcsepp... (2012.01.09. 19:49) Balaton, miegymás
  • bobomami: Teljesen igazad van! A keresztények érzékenységére miért nincs tekintettel senki? Miért csak nekün... (2011.12.27. 20:14) Azért érdekes
  • Braincelle: Hehe. Egy biztos, ennél biztosabban nem is gondoskodhatnának arról, hogy MINDENKI elolvassa az Egr... (2011.12.23. 23:19) Azért érdekes
  • doktrina: @albirea: Arena, Promod. Sajna nem kérdeztem rá az eladó nevére :) UPDATE egyébként, hogy óriási ... (2011.12.23. 08:17) Az én gyerekeim
  • Utolsó 20

még ezt is írom

Értekezés a török parlamentáris demokráciáról egy négyévessel

2012.03.05. 21:26 doktrina

Az úgy volt, hogy vetítettünk, és a Kiskakas gyémánt félkrajcárja volt soron (most először). Utána megkérdezte a lányom, hogy de miért vette el a török császár a nénitől a félkrajcárt. (először, hogy mi a krajcár). Ekkor meséltem neki a török megszállásról, az adóztatásról, katonaságról, és ilyesmiről óvodás nyelven.

Erre ő megkérdezte, hogy van-e még török császár. Mondom nincs. De hova lett? És akkor el kellett mesélnem, hogy a törökök nem akarták, hogy a császár parancsoljon, hanem azt akarták, hogy az legyen amit az emberek akarnak, és szavaznak, és ki szavaz erre, ki szavaz arra, és az lesz, amit többen akarnak. És akkor megkérdezte, hogy hova ment ezután a császár. Először azt mondtam, hogy nyugdíjba, de aztán abban maradtunk, hogy Afrikába.

Mellesleg most tűnt fel, hogy elég sajátosan magyar befejezése van a mesének, mert a kakas nemcsak a gyémánt félkrajcárt szerzi vissza, hanem ugye felszívja a sok pénzt, és mind elviszi a gazdasszonynak... Mifelénk addig felháborító jogtalanul felhalmozott vagyon, amíg nem nálunk van jogtalanul felhalmozva...
 

Szólj hozzá!

Azért érdekes

2011.12.19. 17:23 doktrina

Most volt a Karácsonyi műsor az oviban, amit a szeretet és a család ünnepeként konferált fel az óvónő. Nem mintha hiányolnám a glóriákat meg a puffancs csecsemőként ábrázolt Jézuskát árja kinézetű, szedett szemöldökű Máriával (a férj magyarosan általában sehol, vagy a háttérben), de azért olyan fura volt fenyőfa, aranydió, csengettyű kulcsszavakkal ünnepelni.

Értem én, hogy a mohamedán (és itt a mi környékünkön még esetleg konfucionista/taoista) gyerekek jóérzését Európában nem szabad sértegetni, de miért nem lehet kimondani, hogy történetesen a mi Megváltónknak éppen most ünnepeljük a szülinapját, még ha ez meteorológiailag képtelenség is?

4 komment

Címkék: ünnep óvoda hellókarácsony

Az én gyerekeim

2011.12.08. 10:04 doktrina

Tegnap reggel a kocsiban:

-Anya, mi jön a számból? olyan mint a füst.

-Pára kicsim. A szánkban meleg a levegő, kint hideg van, és így meglátszik.

-Akkor lehet rajzolni a nyelvemre?

Ma pedig olyan elvetemült ötletem támadt, hogy a két gyerekkel elmegyek vásárolni. A próbafülkében, amikor egy hosszított fazonú pulcsit próbáltam,  a fiam megszólalt:

- Hecegnő vagy?

Egyébként a Promod kap egy nagy piros pontot, mert az eladó csaj pillanatok alatt felmérte a helyzetet (hogy az őrület elérése előtt távozni fogok, méghozzá vásárlás nélkül), úgyhogy elvitte a gyerekeimet rajzolni, meg ellátta őket matricával. Úgyhogy megvettem egy olyan blúzt, amit nagyon drágálltam, de jól néz ki. Mert megérdemlem.

2 komment

Komoly dolgok

2011.11.23. 10:45 doktrina

- Még odaérünk, korán indultunk.

- De már vannak ébren emberek. Csak a Mancika néni fekszik le mindig. (95 éves rokon néni)

- Igen, mert ő nagyon öreg.

- De azért szoktak jönni öregek is, fúú.

- Igen, azért az öregek is szoktak menni valahova, de a Mancika néni annyira öreg, hogy többször lepihen.

- A nagyon öregek meg is halnak.

- Igen, sajnos meghalnak.

- A Mancika néni is azt fogja csinálni?

- Egyszer igen, sajnos.

- Már várom.

- Grétike, nem szabad ilyet várni. Tudod, ha valaki meghal, az nem kel föl soha többé. Nem úgy van, mint amikor az óvodában a gyerekek meghalósat játszanak, és aztán felkelnek. Aki meghal, az soha többet nem tud felkelni.

- Akkor ki viszi el onnan? A járdáról, vagy ahol van...

- Hát elviszik onnan, nem hagyják ott.

- És hova viszik? (itt már kezdek izzadni)

- Elássák a föld alá a temetőben.

- Mér oda?

- Mert a halott már úgysem vesz levegőt, és ott nincs útban. (ne vessetek meg, ti mit mondtatok volna?) A temető való arra, hogy ott eltemetik a halottakat.

- Miért nem viszik a gyógyítóba?

- Mert a halottat nem lehet meggyógyítani. Csak a betegeket lehet meggyógyítani, a halottakat már nem.

- És utána mi lesz?

- Hát, aki jó volt, és szerette az Istent, az a mennybe kerül.

És szerencsére megérkeztünk...

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek beszélgetés

Mégiscsak középosztály

2011.11.19. 10:26 doktrina

Olvasom, hogy a gazdagok mentik a pénzüket Svájcba és Szingapúrba, a középosztály meg Ausztriába.

Asszem elég hiányosak a társadalomtudományi ismereteim. Azt mindig is tudtam, hogy gazdag nem vagyok, de azért egy középosztályban még reménykedtem. De most látnom kell, hogy egy büdös árva fillérem nincs, amit külföldre tudnék menteni.

Aztán megnyugodtam, hogy igenis van pénzem, ráadásul az enyém is Ausztriába megy, csak éppen a Raiffeisen bank viszi. Mégiscsak középosztálybeli vagyok.

3 komment

Címkék: pénz középosztály