egy családos családorvos

Mindennapi orvos és mindennapi anyuka vagyok nem mindennapi mindennapokkal. Eredetileg ismeretterjesztő jelleggel működött a blog, de ez elköltözött. Itt azért írok, mert az élet sokkal viccesebbnek tűnik, ha leírjuk.

Utolsó kommentek

  • algamonx: eredetizoknicsipesz.blogspot.hu/2012/11/zoknivalogatas-helyett-zoknicsipesz.html Robert Matthews ... (2012.11.10. 13:53) Az El Nino hatása a szarvasmarhák párzási tevékenységére
  • sophiataylor: @silayn: Mint a gyorsreagálású hadtest tagja, jelentkezem. :) A probléma ott van, hogy az orrcsepp... (2012.01.09. 19:49) Balaton, miegymás
  • bobomami: Teljesen igazad van! A keresztények érzékenységére miért nincs tekintettel senki? Miért csak nekün... (2011.12.27. 20:14) Azért érdekes
  • Braincelle: Hehe. Egy biztos, ennél biztosabban nem is gondoskodhatnának arról, hogy MINDENKI elolvassa az Egr... (2011.12.23. 23:19) Azért érdekes
  • doktrina: @albirea: Arena, Promod. Sajna nem kérdeztem rá az eladó nevére :) UPDATE egyébként, hogy óriási ... (2011.12.23. 08:17) Az én gyerekeim
  • Utolsó 20

még ezt is írom

Utolsó kommentek:

algamonx 2012.11.10. 13:53:33

eredetizoknicsipesz.blogspot.hu/2012/11/zoknivalogatas-helyett-zoknicsipesz.html

Robert Matthews brit fizikus alternatív Nobel-díjat kapott a zoknik eltűnésének tudományos, matematikai alapú bizonyításáért!

Bejegyzés: Az El Nino hatása a szarvasmarhák párzási tevékenységére

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2012.01.09. 19:49:50

@silayn: Mint a gyorsreagálású hadtest tagja, jelentkezem. :)
A probléma ott van, hogy az orrcseppek hatóanyagai károsítják az orrnyálkahártyát. És ha az elhal, akkor állandósul a dugulás és a delikvensnek folyamatosan érszűkítő cseppet/sprayt kell adagolnia, hogy fenntartsa azt az állapotot, amiben valamennyi levegőhöz hozzájut.
Ezért nem szabad 5-7 napnál tovább használni egyhuzamban ezeket és legalább 2-3 hét szünetet kell utána tartani, hogy az orrnyálkahártya regenerálódhasson.

Bejegyzés: Balaton, miegymás

bobomami 2011.12.27. 20:14:15

Teljesen igazad van!
A keresztények érzékenységére miért nincs tekintettel senki? Miért csak nekünk kell odafigyelni, hogy más vallás érzékenységét ne sértsük? És a mi érzékenységünk?

Bejegyzés: Azért érdekes

Braincelle 2011.12.23. 23:19:53

Hehe. Egy biztos, ennél biztosabban nem is gondoskodhatnának arról, hogy MINDENKI elolvassa az Egri csillagokat, és minden szavát gondosan megjegyezze. Egész más érzés lenne, mint amikor kötelező volt :)

Bejegyzés: Azért érdekes

doktrina · http://haziorvos.blog.hu 2011.12.23. 08:17:05

@albirea: Arena, Promod. Sajna nem kérdeztem rá az eladó nevére :)
UPDATE egyébként, hogy óriási leárazás van a Promodban, a tesóm tegnap vett meg egy tízezer forintos blúzt 3000-ért.

Bejegyzés: Az én gyerekeim

albirea 2011.12.22. 11:53:08

Melyik üzlet, melyik eladó? Megyünk mi is, ideje lenne néhány új cuccot vennem. :)

Bejegyzés: Az én gyerekeim

doktrina · http://haziorvos.blog.hu 2011.12.21. 12:31:34

Csak elmélkedésnek szántam, jómagam tisztában vagyok vele, hogy pl. a mi csoportunkban nem az egy szem kínai Katika okozta a problémát.
Az európaiaknak nagyon kényelmes takaró a vallási tolerancia jelszava arra, hogy totál elfelejtették a gyökereiket - saját maguktól, erre senki nem kényszerítette őket.
(amellett hogy a muzulmánok manapság tényleg nagyon intoleránsak. Állítólag az Egri csillagok betiltásáról is érkezett már az EU-ba beadvány...)

Bejegyzés: Azért érdekes

vizsla_barat 2011.12.21. 01:33:56

mert amig a kereszteny nem banthatja meg a zsidot/muszlimot vagy a szcientologhust,amazok nyugodtan sarba taposhatjak a meggyozodesunket. Ilyen vilag ez.

Bejegyzés: Azért érdekes

Braincelle 2011.11.20. 02:06:18

@szabidoki:
Nincs nekem olyan szerencsém... :P

Bejegyzés: Mégiscsak középosztály

Braincelle 2011.11.19. 22:57:35

Én milyen osztály vagyok, ha nem értem, mit jelent az, hogy valaki "Ausztriába menti a pénzét" ??

Bejegyzés: Mégiscsak középosztály

ferenc59 · http://www.dxncafe.hu 2011.09.30. 11:46:41

Itt van lehetőség a kezelés helyett Gyógyítani! Aki egyetért az keressen meg. Ha nem orvos az se probléma.
Dear

Thank you for interested about Gluthation. I suggest to visit this site where you can get answer to all of your question!

www.FerencBujdoso.com

And you can visit my site where you can read more about science.

www.immunotec.com/fmatkovics

and come back to me with your questions or you can ask on the site too. The guy who owns the site is my sponsor in our business.

Best Regards

Ferenc Matkovics

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

Tündérke_E.B. 2011.09.27. 20:56:27

Hát csak annyit, h azért a buszsofőrt sem kell leszólni, rajta is hatalmas felelősség van, 53 ember életéért felel, és ezek csak azok az utasok akiknek ülőhely jutott...na és akkor még ott vannak akik állnak, heringként összezsúfolva. Szegény buszsofőrunk reggel(hajnal) 3 órakor kezdi a napját, és késő délután végez.emberéletekért felel, hiszen csak egy rossz döntés, csak egy táblát néz el, vagy úgy gondolja,h még a piros előtt átér...és kész a baj. Én nem akarom leszólni az orvosokat, mert tényleg hatalmas felelősség van rajtuk,DE MÁSOKON IS! és ezt néha elfelejtik!
sztem minden DOLGOZÓ embert, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját, MEG KELL BECSÜLNI! legyen orvos, takarító, utcaseprő, buszsofőr, vagy akármi!
a hálapénzről meg: most egészségesen azt mondom,h én előre semmiképpen nem adnék, majd ha az eü-sök jól dolgoztak, akkor esetleg....de ha beteg lennék akkor már nem biztos,h így gondolnám....lehet,h hitelt is vennék fel csakhogy "megvehessem" magamnak a nővért, orvost...
ja és én sem csak azokkal fizettetném meg az oktatás költségeit akik végzett orvosként hagyják itt az országot! fizessen mindenki, orvos, asztalos, mindneki, de arányosan! nem hiszem,h egy asztalos képzése annyiba kerül, mint egy orvosé...
Egyébként meg mindenki vállalja a választott szakmája, hivatása következményeit:a koránkelést, a kevés szabadidőt,stb. ugyanúgy mint a jó fizetést!
És még annyit,h nem ártana néha megkérdezni a betegeket,h mi a véleményük, tapasztalatuk az egészségügyünkről! sztem érdekes dolgok derülnének ki!

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

jabba74 2011.09.21. 12:17:37

Ez a post szar

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

silayn 2011.09.16. 20:19:48

az orrcsepp függés nagyon izgat mert én is állandóan visszaesek.
egyszer ha lesz kedved kifejthetnéd egy posztban, hogy miért alakul ki, marhára érdekelne. ráadásul én terhesség alatt szívtam be utoljára és semmi más nem haszrnált csak a rhinospray. azt lehet egyáltalán terhesen használni?

Bejegyzés: Balaton, miegymás

amorous 2011.09.06. 22:26:30

Mint minden terülten az orvosok között is vannak korrekt és vannak pénzhajhász emberek! Hálapénz? Soha nem felejtem el amikor pár éve megláttam egy 2? éve praktizáló orvos bérlapját... SZÉGYEN!!! Semmi bajom azzal ha egy orvos hálapénzt fogad el sőt ahogy a felszolgálónak adok borravalót úgy adok az orvosomnak is; bár inkább privátrendelőbe járok mert ott tudom, azt hogy lesz ideje elmagyarázni nekem nem szakmabelinek azt, hogy mi a diagnózis mit hogyan kell tenni stb-stb. Igen miután a béremből levontál a tb-t privátba járok mert nincs időm kivárni a sorom a sok táppénzcsaló unatkozó senkiházi miatt a 2-3 órás várakozási időt... És miután a tisztelt doktor úr vagy nő reggel megcsúszik az osztályon és késésel kezdi a rendelési időt; a sok léhűtő már hisztis a folyosón és nekem nincs kedvem felment pumpával ott ücsörögni! Mert kevés az orvos és arra a kevés orvosra több feladat hárul mint azt sokan elképzelik! Egy orvosi diagnózis fellállítása nem egy napi bevásárlás... És persze a sokadik betegnél már fáradt nem vidám és kedves akkor már megint hőbölönek a betegek! Kérem vegyük már tudomásul ŐK is emberből vannak igenis jár nekik a kávészünet a pihenőidő, de amikor valaki a folyosón ül azt hiszi csak az ő baja fontos! De könyörgöm ha már udaülnek kedves beteg kollégák miért nem lehet nyugalomban békében várni???? Igen drága a magánrendelés, de felhívnak ha az orvos valamilyen oknál fogva nem ér oda és csúszik a rendelés (mert ügye nem hagyhat abba egy műtétet a kórházban csak mert mehet pénzt is keresni és nem utolsó sorba MEGFÜRDÖTT tiszta nyugodt barátságos betegeket vizsgálni!!! Mindenki eldöntheti mit választ! Ha olyan területre kell menni ahol nincs a közelben privát rendelés, vagy nem fér bele éppen akkor vigyen mindenki magával egy könyvet mert az idő elszáll és hasznosan töltöttük azt az időt!!!!! De senki ne várjon délutni ügyeletben friss és mosolygós orvost amikor már 1?. óráján van túl!

Van egy -két vérlázító kolléga is, de kérem szabad orvosválasztás van... Szülővárosomban van olyan nőgyógyász aki a terhesség tényének közlése után vázolta azt a tarifát amiért nála lehet szülni tervezett császárral vagy spontán szüléssel! De mi betegek választhatunk mire van szükségünk! Ha nekünk kell az extra figyelem az hogy mindig ő vizsgáljon akkor igen is fizessük meg azt az embert aki az IDEJÉT (mert nem a családjával van és ez a legdrágább tényező) TUDÁSÁT STB_STB. ránk fecsérli!!!!!! Akkor amikor biztosítási rendeszer válozásáról lehetett szavazni akkor a többségnek jó volt a régi hálapénzes rendszer kérem többség dönt egység nyal! Pedig ha akkor gondolkoztak volna, talán nem itt tartana az egészségügy!

Mi betegek nyugodtan békésen összeszedett gondolatokkal megyünk be a vizsgálóba akkor ezt a személyzet is értékeli! Igen ott az a maradék 5-10% aki olyan amilyen, de minden szakmában vannak kóklerek!

És igen is hirdessék itt is a kinti állásokat, hogy akik itt hőbölögnek (mint betegek) lássák máshol mit kap egy orvos! Én is 1 éve elhagytam a hazámat, és ezt sokan megteszik, bár valaki hazamenekül, hogy ja dolgozni is kell és közben még mosolyogni illedelmesen kommunikáli egy számunkra nem anyanyelven.... aztán sokan közülük beülnek egy hasfájással hőbölögni a váróba és a csordaszellem hatására jól felidegesíteni mindenkit.... Ezek vagyunk mi hőbülgünk mindenért! Irigyelni könnyű a házat az autót, de amikor egy orvos kiugrik a felesége mellől az ágyból (vagy otthagya a gyermekét amikor éppen elindul) mert mennie kell életet kell adni vagy menteni az természetess akkor ez a kötelessége ügye....

SZÁLLJUNK MÁR MAGUNKBA KÖNYÖRGÖM!!!!

Ha elégedett vagy fejezd ki! Szerintem sok orvos örülne egy tálca kerti friss zöldségnek, gyümölcsnek, házitojásnak (bár ezek előállításához DOLGOZNI KELL)... Nem minden a pénz...

Érdekességként: Amikor édesanyámat műtötték volt választott orvosa, de komplikáció lépett fel a műtét után 2 nappal amit a választott orvosával együtt lelépni készülő orvos vett észre... Miért ment be az az orvos édesanyámhoz??? A TISZTELT orvos az én volt munkahelyemre szokott bejárni onnét ismertem és látott anyunál és ránézett hogy minden rendben van-e! (Miközben a privát dokija éppen ment hazafelé!!) Amikor anyukámat kiengedték megkeretük, közölte nem fogadhatja el mert az a igyelem kedvesség amit az évek folyamán tőlem kapott annak egy tördékét sem tudta visszaadni!

Kérem mindennek alapja az odafigyelés és a figyelmesség és az őszinteség (bár így a várók kiürülnének)... Vegyük alapul a gyerekeket....

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2011.09.05. 16:41:23

Az orrcsepp/spray rezisztens orrdugulásra a konyhafőnök ajánlata: Clarinase tabi. Egy kis szisztémás pszeudoefedrin és orr nyílik, ember pörög, szép az élet. :)

Bejegyzés: Balaton, miegymás

Braincelle 2011.09.03. 23:14:50

@Angliai orvosi állás:
Már Morcz blogjánál is be akartam szólni a reklámozásért, nem tudom, hogy egy ember vagy automata vagy ki teszi fel ide ezeket az okosságokat, de talán nem kellene.

Éppen elég orvos elmegy (érthető módon), aki akar, úgyis talál lehetőséget, utat. Talán nem azokon a blogokon kellene nyomulni, ahol olyan emberek írják a posztokat, akik kitartanak még itt, és szeretnék a társadalom problémáit legalább javítani. A kommentelők döntő többsége, a kritikusok is, szintén. Megalázó olvasni ezeket a hülye hirdetéseket.

Egyszerűen gusztustalan itt hirdetni az angliai szuperállásokat. Aki hirdeti, az sosem gondolt rá, hogy őt, családját, szeretteit, ha baj van, azok az orvosok látnák el, akiket olyan nagy elánnal egy másik országba akarnak csábítani?

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

egy beteg 2011.09.01. 17:55:31

Vagy mondhatnám, a 10 perces kezelésemen 9,15-re van időpontom, de már egy órás "csúszás"ban vannak. A rendelés egyébként 8kor kezdődik. Hogy lehet 8-tól 9-ig egy órás csúszást összehozni?!
Sajnos túl sokat kell orvoshoz járnom, tudnék mesélni, és válaszolni is minden felvetésre. Az elmúlt 30 évem erre ment rá.

Bejegyzés: Tisztelt betegeink

egy beteg 2011.09.01. 17:40:33

Szerintem egy könyvelő helyett sem lehet "beugrani" egy két hetes gyors talpaló után!
20 évesen, mikor gerincbeteg lettem, azt mondta a doki, szimulálok. Most, 30 év után azt mondja - és 4 gerincműtét után - tanuljak meg vele élni. És meg van az 5. és a 6. sérvem is. Azt mondja meg kell műteni, két csigolyát lemezelni, mert összeomlik, és nem kell ilyen fájdalmakkal élni. Három hétig bőgtem, hogy mi lesz velem, ha műtenek, ha nem műtenek. Akkor közölte, hogy ő ugyan nem mondta, hogy engem meg kell műteni. Egyébként sem lenne jobb. Hát szerintem az ilyen orvos menjen. Jó messzire!
Vagy:
Egy másik helyre kell havonta mennem.
10 percet vagyok ott, a jó napottal és a viszontlátással, gépeléssel, mindennel együtt. Ez a maszek rendelőben 1 óra, és 5ezer ft.
Akkor ez hogy is van?!
Egyébként pedig több olyan munkahely, munkakör van, ahol nem mondhatja az ember, hogy letelt a munkaidő. Mert ha feladat van, csinálni kell!

Bejegyzés: Tisztelt betegeink